Sosiaalisen median sovelluksia on lukemattomasti, ja on selvää, että esimerkiksi oppilaitoksen opetusteknologian tukipalvelu ei pysty antamaan tukea joka-ainoan sovelluksen käyttöön.

Moni sovellus on kuitenkin toimintaperiaatteeltaan varsin yksinkertainen - yleensä palveluita tarjotaan maksutta käyttöön (käyttöehdot kannattaa lukaista huolella kuitenkin jotta tietää mihin sitotutuu esim. tekijänoikeuksien osalta), palvelu otetaan käyttöön perustamalla käyttäjätili ja rekisteröitymällä samalla palvelun käyttäjäksi. Sen jälkeen sovellusta usein on mahdollista personoida omaan käyttöön sopivaksi. Nimensä mukaisesti sosiaalisen median sovelluksia käytetään yhdessä muiden käyttäjien kanssa - sillä tavoin niiden käytön idea vasta avautuu ja niistä saadaan todellista hyötyä, harvapa Facebookin käyttäjistäkään viitsisi käyttää sitä yksin, ilman muita käyttäjiä.

Jos sovellusten käyttöön kuitenkin kokee tarvitsevansa tukea, on apu myös usein vain "sosiaalisen median päässä" käyttäjästä. Sosiaalisen median kanssa ei siis tarvitse jäädä yksin, vaikka jokaiselle sovellukselle ei omassa organisaatiossa olisikaan suoraan saatavissa käyttötukea. Tälle sivulle on koottu käytänteitä ja verkkolähteitä, joiden kautta sosiaalisen median käyttäjä voi saada nopeasti apua sitä tarvitessaan.

Käytänteitä


  • Huhuile mikroblogeja apuna käyttäen (esim. Twitter, Qaiku)!
  • Perusta työpaikan intraan tms. oma avunjakokanava!
  • Kysy kaverilta!
  • Hae webistä! Hakemalla löytyy lukuisia työvälineopasteita ja esim. Youtubessa on runsaasti opasvideoita.


Verkkolähteitä